Xavier Minguella Photography

my work / el que faig

My work is an author work so, I have my own style, my personal vision on the world. I put all my imagination to seek the best place for a session, indoor or outdoor, in a simple studio, everywhere may become the right placement.

I am specialized in human being, yes, I know, normally photographers are specialized in one subject as photojournalism, sports, weddings, fashion, etc., not me, is not my case, I like to do everything and if I can do it in a high level, why not?

Penso que el meu treball és un treball d'autor, tinc el meu propi estil i per tant, la meva pròpia visió de les coses, tant m'agrada trobar localitzacions improvitzant com buscar-les. Tant m'agrada treballar amb un fons d'estudi com desplaçar-me i fer el muntatge en algún lloc on hi hagi una bona atmòsfera.

M'agrada retratar a la gent i, retratar a la gent vol dir mostrar-la tal i com és, mostrar la bellesa que desprèn indiferentment del seu físic, no soporto massa que em vinguin amb posses estudiades, la base de tot és la comunicació i per tant, parlaré amb tu per treure't el millor i sovint el millor està en la mirada.

bio

I was born in Barcelona in 1970 and I was living there and in Sant Cugat and, around 15 years in Brussels (where I got my Photography degree), when I came back to Spain I tried to stay in Valencia, finally I moved to the countryside, I needed a new experience and I went to Borges Blanques, where my parents were born.

In my childhood, drawing it was part of me, my personal extension to be in contact with the world around, but finally in 1995 I became photographer to work in Belgium, I tried in a small press newspaper and then, I got a photo studio-store where I experimented many different works, commercial and social photography, but it was very important to me to get that experience, in that way, I can say to day, yes, yes I am a multidisciplinar artist.

After 15 years without a fixed studio in the street, I am thinking about to open a new one in a touristic place closed to Barcelona, working in the hardest conditions in the countryside is a proud experience but, I have to pay too many things and exist another real world where creativity is well payed. No, I do not work for free.

Nascut a Barcelona el 1970, he viscut on vaig néixer i a Sant Cugat del Vallès i, a Brussel.les (on vaig cursar Fotografia) i València una curta durada, ja que, des d'allà vaig decidir deixar la vida de ciutat i desplaçar-me al món rural, per ser més precís a les Borges Blanques, poble on va néixer mon pare i en un poble no molt llunyà i de la comarca, ma mare.

De ben petit que m'estimulava el Dibuix, de fet, l'evolució llògica d'això és que em passés a la Fotografia, al 1995 vaig obtenir el títol necessari per accedir a la professió al Benelux i al 1997, vaig agafar una botiga tradicional que em va obrir les portes del món del gran públic i consequència d'això, arribar a la conclusió que l'art ha d'arribar a tothom i a un preu ajustat. Certament no sempre es pot ajustar tant, sobretot si fas una sèrie molt limitada a un cert format, però sempre es poden trobar alternatives tot i que, ho he de dir, la Fotografia és probablement la professió més cara de les que existeixent i treballar gratis, al igual que a tu, no em mola massa.

Visc a les Borges Blanques i per tant estic disponible per la zona de Lleida amb facilitat, evidentment no tinc cap inconvenient per desplaçar-me per Catalunya o, si escau, a qualsevol lloc del planeta Terra.


Photojournalism, my favorite passion.

Outdoor & indoor photo sessions, everywhere.

Studio photography, creativity for everybody.

Studio sessions even in your house.

Weddings around the world...

Landscapes, cloudscapes... Les Garrigues it is the perfect place to get special images in a special decor...

Sports is another of my favorite subjects...


Contact

If you would like to buy fine art photography or an assingment, please send me a mail. I speak french and spanish too.

Si desitjeu adquirir obra o, els meus serveis, envieu-me un correu i us passaré el meu telèfon, gràcies.

Using Format