Xavier Minguella Fotografia / Photography

La Cuba de Castro és un reportatge realitzat entre octubre i novembre de 2001, mostrant la realitat des d'un punt de vista realista i amb la màxima proximitat al régim de Fidel Castro. Òbviament les imatges no estan retocades i intenten valoritzar l'aspecte humà devant la part superficial.

Com qualsevol sistema, té les seves mancances i no estic mostrant aquí un model a seguir pero Cuba, funciona. Han passat 16 anys des de llavors i poc ha canviat, la qual cosa vol dir que malgrat les imposicions, la gent ha seguit vivint. Un dia caurà el règim dels Castro i m'agradaria a mi saber si, si manté la mateixa dignitat o acaba sent el putiferi que havia sigut abans de la revolució.

Des de l'accident nuclear de Txernòbil que Cuba es va oferir a tractar els nens nascuts amb malalties o malformacions provocades per la radioactivitat...
Cada sis mesos un avió ofert pel govern d'Ucraïna portava nous afectats i s'emportava de retorn els que ja hi eren, exceptuant els casos més greus, per ells era com unes colònies.
Cada dia es feien revisions mèdiques,  a part de tenir una vida escolar programada.
Compartien casa entre grups de quatre i cinc nens en funció del tamany de la casa. Aquestes cases eren cases de camp durant el mandat de Batista, un lloc residencial reconvertit.
També fora d'horaris escolars es feien classes de repàs individualitzats.
Moments de diversió en una de les cases.

El reportatge es va realitzar entre octubre i novembre de 2001, amb pel.lícula en blanc i negre de format 135 i 6x9.

Using Format